marți, 14 septembrie 2010

Thassos partea a 2-a

Acum pentru a nu lasa impresia ca in Thassos am avut parte numai de neplaceri voi comenta aspectele pozitive ale vacantei.

Mancarea a fost excelenta, portiile venind nu in farfurii ci platouri. Garnitura era inclusa in pret, la fel si painea. Iar desertul era intotdeauna din partea casei, inghetata sau pepene.

Pisici. Pisici peste tot. In curtea hotelului Maria, pe strada chiar si la taverne, plimbandu-se printre mese. Pisici civilizate care nu miorlaiau la mese pentru a li se da ceva. Stateau pur si simplu la PPC (Poate Pica Ceva). Cu limba ne-am descurcat mai greu. Nu reuseau sa inteleaga ce inseamna "Pis Pis".

Grecii ospitalieri peste tot. La fiecare taverna proprietarul statea in fata usii si saluta pe oricine trecea pe langa.

Peisajele superbe, marea foarte schimbatoare. In primele 3 zile marea era linistita, in cea de-a 4-a si a 5-a zi valuri destul de mari, dar orizontul era curat si se vedea in departare muntele Athos (cam vreo 70 km departare). In cea de-a 6-a zi, si din pacate ziua de plecare, marea era din nou linistita, nu se vedea nici cel mai mic val.

Nu am vazut nicaieri un politist. Totusi, infractiunile erau inexistente. Cersetorii sau smintitii care dau culoare oricarui oras romanesc erau si ei de negasit. La pranz, grecii iau o pauza, marea parte a magazinelor fiind inchise. Inchis la ei inseamna ca vanzatorii pleaca, iar copertina este trasa. Magazinele sunt lasate descuiate marfa la vedere. Asta dovedeste o constiinta a ceea ce este corect care insa lipseste cu desavarsire altor popoare.

Celor care merg pe plaja de la Potos, le recomand sa mearga putin pe jos pana la terasa Sea Breeze si sa stea pe plaja din fata ei. Sezlongurile sunt gratis cu conditia consumarii a ceva. Ceva mai incolo, in fata hotelului Atrium este cea mai buna plaja si cea mai buna apa (adica sunt foarte putine pietre). Din pacate, acolo se plateste 6 Euro pe zi (iei bonul si poti venii oricand in timpul zilei sa stai), in care erau incluse si 2 sticle de apa plata rece la 0,5L. Noi am preferat sa stam in fata Sea Breeze pentru plaja si sa mergem 100 de metri pana la Atrium pentru baie.

Mai era o excursie ce se achita cu 10 Euro, pentru vizitarea cu o barca avand fundul de sticla, a unor locuri unde sunt animale marine. Din pacate marea era agitata dupa cum am spus in zilele 4 si 5 asa ca nu ne-am putut bucura de aceasta ocazie.

Probabil ca voi mai reveni in Grecia, dar poate nu tot in Thassos. Thassos este o statiune foarte linistita, recomandata mai ales celor care au familie si copii mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu